Arritjet

Shqipëria me pak fjalë

Publikuar nga

TIA në 23 Prill 2022

Përmbajtja

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Hyrje

Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës është aeroporti i vetëm ndërkombëtar i Shqipërisë dhe në këtë mënyrë luan një rol të rëndësishëm për vendin. Ai i shërben ndër të tjera shkëmbimit mes shqiptarëve dhe komunitetit të tyre mbarëbotëror. Me linja ajrore në shumë destinacione, Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës është porta e Shqipërisë drejt botës.


Destinacionet

Shqipëria është një destinacion tërheqës për pushime. Ky vend i Evropës Juglindore me klimën e tij mesdhetare dhe verën e nxehtë të thatë po bëhet me shpejtësi një vend tërheqës për t'u vizituar. 450 kilometrat e brigjeve të tij të Adriatikut dhe Jonit me plazhe të shumta e bëjnë atë ideal për turizëm dhe sport, ndërsa malet dhe parqet kombëtare tërheqin shumë vizitorë. Vendi po bëhet gjithnjë e më popullor për turistët nga e gjithë bota.


Prezantimi i Shqipërisë

• Vendet fqinje: Mali i Zi në veri-perëndim dhe Kosova në veri-lindje, IRJ e Maqedonisë në lindje dhe Greqia në jug

• Madhësia: 28.748 kilometra katrorë

• Popullsia: Sipas INSTAT, Shqipëria ka një popullsi prej 3,15 milionë banorësh.

• Gjuha: Gjuha zyrtare e Shqipërisë është shqipja, e cila sipas disa burimeve është dega më e vjetër e familjes indo-evropiane.

• Feja: Tre fetë kryesore në Shqipëri janë Islami, Krishterimi Ortodoks dhe Katolik

Publikuar nga

TIA në 23 Prill 2022

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Publikimet
më të fundit

Më poshtë do të gjeni një përmbledhje të njoftimeve për shtyp dhe publikimeve tona më të fundit të publikuara që shërbejnë për të informuar publikun në mënyrën më të saktë dhe transparente.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Gulliv Air

Fly from Tirana to Sofia with Gulliv Air. Starting From 62 Euro

Learn more

Air Albania

We bring you closer to Europe's most beloved destinations.

Learn more