Në aeroport

Pa doganë

Publikuar nga

TIA në 23 Prill 2022

Përmbajtja

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Çfarë është pa duty free (pa dogane)?

Dyqanet pa doganë janë një përfitim joshës i udhëtimit ndërkombëtar.

Pa doganë i referohet aktit të të qenit në gjendje për të blerë një artikull në rrethana të veçanta pa paguar taksa të importit, shitjeve, vlerës së shtuar ose taksave të tjera.

Dyqani duty free (pa doganë) në TIA shet mallra që janë të përjashtuar nga taksat dhe taksat me mirëkuptimin se do të nxirren jashtë vendit për përdorim.

Shumë artikuj të njohur pa doganë që gjenden në dyqanin pa doganë në TIA përfshijnë pije alkoolike, çokollatë dhe parfum.Si funksionon pa doganë?

Në rrethana të zakonshme, vendet pritëse presin që ju të paguani një taksë importi, shitjeje, vlerë të shtuar (TVSH) ose taksë lokale për mallrat që blini. Megjithatë, kur bëni blerje në aeroporte ndërkombëtare, terminale detare, anije turistike në bord dhe gjatë fluturimeve të linjave ajrore ndërkombëtare, blerja juaj bëhet në tokë të askujt.

Prandaj, nuk jeni as brenda dhe as jashtë ndonjë shteti pritës të caktuar, përfshirë atë në të cilin ndodhet terminali. Statusi i tokës së asnjë njeriu nuk është një justifikim për t'ju mbrojtur, si pasagjer në tranzit, nga taksat e vendit pritës.


Ku është?

Dyqanin pa doganë e gjeni tek TIA në zonën e nisjes, përball portës së nisjeve numër tre.

Publikuar nga

TIA në 23 Prill 2022

Shpërndaje

Ndani këtë informacion.

Publikimet
më të fundit

Më poshtë do të gjeni një përmbledhje të njoftimeve për shtyp dhe publikimeve tona më të fundit të publikuara që shërbejnë për të informuar publikun në mënyrën më të saktë dhe transparente.

Fluturoni me mendje të qetë

Shijoni fluturimin tuaj dhe zbuloni ofertat dhe promocionet më të fundit nga partnerët tanë.

Gulliv Air

Fly from Tirana to Sofia with Gulliv Air. Starting From 62 Euro

Learn more

Air Albania

We bring you closer to Europe's most beloved destinations.

Learn more